RIB-Safari til Vega

På denne turen kjører vi innom flere av Vegas øyer i verdensarvområdet som Omnøy, Skogsholmen, Kilvær før vi finner veien ned til Nes.

Varighet

3 timer

Alder

6+

Vanskelighetsgrad

Lett

Pris

1290,-

Om turen

Bli med oss til Vega og Verdensarvområdet. På denne turen kjører vi innom flere av Vegas øyer i verdensarvområdet som Omnøy, Skogsholmen, Kilvær før vi finner veien ned til Nes. Her legger vi til ved Verdensarvsentret.

RIB-kjøring er en fantastisk opplevelse i seg selv, men det er på Helgeland denne aktiviteten virkelig kommer til sin rett. Turen starter fra kaikanten på Havkanten, Husvær. Før turen virkelig starter drar vi en tur innom Herøy og Tennvalen for å plukke opp gjester som vil være med herfra.

Vi kjører opp gjennom Sandværleia og inn til Sandværet før vi legger oss noe mere ut i storhavet og bøyer inn igjen og ned til Skogsholmen, Kilværet og Nes.

Besøk senteret, Kom til verdensarvsenteret og lær om øyværingslivet og hvordan ærfugldrift og fiskerbondeliv førte til verdensarvstatus.

Senteret ble åpnet i juni 2019 og er tegnet av arktitektene Ekberg Lous. Senteret ligger på nordsiden av Vega, på Gardsøya, rett ved nybygd småbåthavn og hurtigbåtkai.

Fra senteret kan du nyte fantastisk utsikt mot øyriket som byr på hav og himmel i konstant endring. Her ser du rett mot verdensarvområdet, De Syv Søstre, Dønnamannen og Lovund.
https://www.verdensarvvega.no/no/besok-oss

Opplevelser i verdensarvområdet

Vegatrappa

Vegatrappa ligger nord på Vega og består av rundt 1300 steg. Trappa snirkler seg opp ura i Ravnfloget. I løpet av turen opp vil du kanskje få noen overraskelser. På toppen venter en fantastisk utsikt mot Søla og resten av verdensarvområdet. Det er til og med mulig å se så langt nord som til Lovund og Træna.

https://www.verdensarvvega.no/no/opplevelser

Denne turen kan også bookes som tur inkl. transport opp til/fra Vegatrappa 

 

Praktisk informasjon

I en åpen stor Rib som dette kommer du tett på elementene. Våre piloter har høyt fokus på sikkerhet og sørger for en behagelig tur. En tur med oss er derfor godt egnet for barnefamilier med barn over 8 år. I sin helhet tar turen 3 timer, og vi har daglige avganger nærmest hele året. Om sommeren har vi avganger flere ganger daglig.

Inkludert på turen er flytedresser, flytevest og briller med visir.

Bekledning

Kle deg i varme klær og flere lag med isolerende lag om vinteren.
Ta med egne votter, hansker, sko etter forholdene og buff/skjerf uansett vær da du skal ut i åpen båt. Vi anbefaler tette sko med tykke såler. Sko/støvler kan også leies for 120,-

Priser

Voksen: NOK 1.290,-
Barn (6-11 år): NOK 990,

Starttidspunkt:
10:00

Avgangstid:
Se bookingkalender

Avgang:
Havkanten-Husvær / Tennvalen-Herøy

Denne turen kan også bookes som privat tur:

  • Tilpasset avgangstid
  • Kombinert med stopp f.eks i Vega og verdensarvsentret
  • Skreddersy din egen tur

Kontakt oss

Kontaktskjema

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer