Restauranten vår

Restauranten er lokalisert i det gamle fiskeværet fra 1892 som har huset Helgelandsfiskerne gjennom årtier for vinterfiske før og etter Lofoten.

Hva skjer på Havkanten

Bryllup langs kysten på Helgeland

Ønsker dere å arrangere et minnerikt bryllup i eksotiske omgivelser langs Helgelandskysten? Skreddersydd bryllup på dine premisser. Bryllupsplanlegging kan være krevende med veldig mange aspekter,

Les mer

Jule arrangement 2022

Velkommen til Havkanten og  Julebordsweekender 2022/2023 Fra uke 45 og frem tom uke 2. Velkommen til våre julebordsweekender med ekstra underholdning, mye god mat, inne

Les mer

Om restauranten

Restauranten er lokalisert i det gamle fiskeværet fra 1892 som har huset helgelandsfiskere gjennom årtier på vei til og fra lofotfiske. Vi serverer både fersk fisk, tørrfisk og skalldyr.

Paella med blåskjell og kamskjell, fersk torsk, bacalao i flere varianter og helgrillet gris ute på kaia er bare noe av det vi tilbyr. Våre kokker lever etter en filosofi, byr på havets delikatesser og vrir litt om når sommeren er på sitt beste med barbeque som tar pusten fra de fleste.

Råvarene er lokale og vi kjøper fisken direkte fra fiskerne.

Kontakt oss

Åpningstider

Alle dager 12:00 – 24:00

Bordreservasjon

Menyer

Hovedmeny

Skalldyrsalat
Hjertesalt, tomater, olje, kamskjell og reker

Husvær røkt laks med ostekrem
Fin toast med ostekrem og egenprodusert einerøkt laks

Kremet fiskesuppe
Fiskesuppe med laks, kveite, reker og focacciabrød, oliven og godt smør

Bacalao Husvær
«Den spanske røde bacalao» Tomatbasert klippfiskgryte serveres med løk/paprika/oliven og poteter // «The Spanish red bacalao» tomato dried cod served with onions / peppers / olives and potatoes. Allergener: soya/laktose/fisk/hvitløk/løk/paprika

Bacalao Omnø
«Den gule, portugisiske bacalaoen», med kremet klippfisksaus med karri, grønnsaker og bakte småpoteter.

Bacalao Brasøy
«Den grønne bacalaoen», med lag av pestopoteter, klippfisk, aïoli, tomaterog bacon.

Bacalao Herøy
Ryggstykket fra vår gran reserva klippfisk stykke surret med Parma skinke, Pestopotet, dagens grønnsaker, bacaon. // loins from our Gran reserve grilled with Parma ham, Pesto potato, today’s vegetables, bacaon. Allergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg

Bacalao Skålvær
«Den grønne bacalaoen» Lagvis med pestopoteter/
klippfisk/aioli/tomater/bacon. “Green bacalao” layered
with pesto potatoes / klipfish / aioli / tomato / bacon.
Allergener: pinjekjerner/laktose/soya/egg/fisk

Dagens fangst av fisk & Skalldyr
Fisk & skalldyrtallerken, serveres med sesongens grønnsaker, Saus og poteter vil bli tilpasset etter
hvilken fisk og skalldyr som ligger på tallerken. Today`s catch from the blu sea fish & shellfish platter served with seasonal vegetables, today’s Fish & shellfish
Allergener: laktose/gluten/skalldyr/sitrus/soya/bløtdyr/fisk

Fish n’ Chips
Klassisk fish n’ chips. Fritert hvit fisk, pommes frites, ertepuré og remulade. Alt hjemmelagd.
Allergener: Fisk, hvete, bygg, (Remulade: egg, sennep) (Ertepuré: melk)

Pannestekt laks
Pannestekt ferske lakseskiver, Husværfjordsaus, fritert kapers, pepperrot, aspargesbønner, erter og plasserte poteter.

Pannestekt kveite
Pannestekt fersk kveite, Husværfjordsaus, fritert kapers, pepperrot, aspargesbønner, erter og plasserte poteter.

Dagens kjøtt
Serveres med dagens grønnsaker.// Served with today’s vegetables,
Allergener: soya/laktose/løk/hvitløk

Bresert lammeskank
Lammeskank av lokal villsau,
Tilbehør mandelpotetpuré og ovnsbakte rotgrønnsaker, fløtesaus
Allergener: soya/laktose/løk/hvitløk

Lammeribbe
Lammecare av lokal villsau
Tilbehør av moset mandelpoteter med bacon og sennep, brocoli, blomkål og råstekte poteter.

Sjokoladefondant
Serveres med dagens frukt, bær og jordbærsorbet

Crème Brûlèe
Serveres med dagens frukt og bær

Vaniljeis & sorbet
Vaniljeis & sorbet

“FOR YOU MY LOVE”
Vaniljeis med bjørnebærskum, dagens frukt og bær.
// Vanilla ice cream with blackberry foam,
today’s fruits and berries.
Allergener: laktose/nøtter/egg/gluten

Lunsjmeny

Pizza Di` HAVKANTEN
Tomatsaus, mozzarella, pepperoni, bacon, løk, jalapeño, tabasco
Allergener: A, B

HAVKANTEN`S SPECIALE
Hvitsaus, mozzarella, bacon, habaneroskinke, trøffelolje og parmesan
Allergener: A, B

HUSVÆR
Tomatsaus, mozzarella, skalldyr (scampi, reker og blåskjell) og sitron
Allergener: A, B, E, F

 

Allergener: A=Hvete / B=Melk / C=Egg / D=Selleri / E=Fisk / F=Skalldyr / G=Nøtter

ALLE RETTER KAN FÅS GLUTENFRITT

Gjestehavn

Havkanten har egen gjestehavn for lystbåter i indre havn. Gjestehavnen ligger midt i leia og landgang rett til restauranten og aktivitetssentret Havkanten.

Her er alle fasiliteter en lystbåt trenger for å få et vellykket opphold i havna.

Gjestehavna har strømtilkobling, ferskvannfylling og gratis WiFi. Det er forbudt å tømme septikken i indre havn. Reglene sier at en må minst 300 meter fra land for slikt, søppel kan leveres fritt til stativ ved flytebryggene.

Brannsikkerhet er viktig, vi anbefaler at det ikke fortøyes mer enn 5 båter side om side og at man respekterer åpne soner mellom båtrekkene. Båter må unngå at det «tetter» seg i indre havn.

Ro i havna er viktig for en god natt søvn og vi henstiller alle glade båtfolk til å respektere folks nattesøvn.

Havneavgift (per døgn) Booking på våre netsider og du fremviser Voucher ved ankomst/avreise.

Båter under 9 meter kr. 239,-
Båter fra 9 – 12 meter kr. 339,-
Båter over 12 meter kr. 439,-

Vannfylling og WiFi er inkludert i prisen. Strøm, leies særskilt.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer