HAVKANTEN

Restaurant og Gjestehus

Idyllisk plassert ved vannkanten på i fiskeværet Husvær, vest i skjærgården på berømte Helgeland og grenser mot Vega Verdensarvområde.

Visjon og verdi

Vårt mål er å skreddersy den beste ferien for deg. Vi vil bidra til å gi deg en minnerik ferie fylt med aktiviteter og opplevelser etter dine ønsker og behov. Vi tilbyr skreddersøm av oppholdet hos oss,

send oss en mail så hjelper vi deg med å arrangere den ferien du fortjener.

Vår kunnskap og erfaring gjør at du vil føle deg trygg og vil bidra til at du kan ta del i naturopplevelser du vil huske for alltid. Havkanten tilbyr opplevelser og turer av høy kvalitet.Hos oss møter du entusiastiske medarbeidere som oppfyller din turdrøm.Våre verdier er ekte, eventyrlysten og profesjonell.

Ekte

Eventyrlysten

Profesjonell

Om Havkanten

Siden vi åpnet sommeren 2019 har Havkanten blitt et yndet samlingspunkt!

Vi har hatt besøk av lokale, nasjonale og internasjonale gjester. Båtfolk og andre tilreisende har fra hele Norge funnet veien til Havkanten som ligger en knapp time sør fra Mo I Rana/Mosjøen/Sandnessjøen og en time Nord for Brønnøysund, lett tilgjengelig fra landveien, sjøveien og fra luften i form av at vi har vår egen landingsplass for sjøfly tilgjengelig for våre gjester.

Havkanten har vertskap og kokk som tilbyr havets delikatesse i en sesongbasert meny. Det serveres kulinarisk treretters middag med ferske råvarer fra havet og nærområdet. Vi har utvalg av vin som passer til maten, musserende og lokalt øl som løfter smakene. Alt for å gi deg et minneverdige opphold. I helgene har vi Bryggepuben åpen som gir et ytrende båtliv. 
 
Havkanten har 42 senger og 17 rom. På Havkanten kan du leie båt til fiske, kajakk, sykkel og annet utstyr tilpasset dine ønsker.
 
Vi kan ta ansvar for deg fra du ankommer Helgeland. Turen ut til Havkanten går gjennom skjærgården med en driftssikker og moderne charter-RIB og gjør at turen får en fantastisk start.

Kontakt oss

Gjestehavn

Havkanten har egen gjestehavn for lystbåter i indre havn. Gjestehavnen ligger midt i leia og landgang rett til restauranten og aktivitetssentret Havkanten.

Her er alle fasiliteter en lystbåt trenger for å få et vellykket opphold i havna.

Gjestehavna har strømtilkobling, ferskvannfylling og gratis WiFi. Det er forbudt å tømme septikken i indre havn. Reglene sier at en må minst 300 meter fra land for slikt, søppel kan leveres fritt til stativ ved flytebryggene.

Brannsikkerhet er viktig, vi anbefaler at det ikke fortøyes mer enn 5 båter side om side og at man respekterer åpne soner mellom båtrekkene. Båter må unngå at det «tetter» seg i indre havn.

Ro i havna er viktig for en god natt søvn og vi henstiller alle glade båtfolk til å respektere folks nattesøvn.

Havneavgift (per døgn) Booking på våre netsider og du fremviser Voucher ved ankomst/avreise.

Båter under 9 meter kr. 239,-
Båter fra 9 – 12 meter kr. 339,-
Båter over 12 meter kr. 439,-

Vannfylling og WiFi er inkludert i prisen. Strøm, leies særskilt.

Husk å benytte din rabattkupong i restauranten.

Om Helgelandskysten

Helgeland ligger som et langstrakt paradis i den sørlige delen av Nordland. Her kneiser nesten 2.000 meter høye fjell i innlandet. På kysten ligger et fantastisk øyrike som har havnet på UNESCO`s verdensarvliste og mange betegner dette som verdens vakreste kyst. Det er her du finner Torthatten, Polarsirkelen, Svartisen, Lovund og Træna. På 66 grader nord går grensen som forteller at du er på vei inn i midnattssolens rike.


Hvor på Helgeland finner du oss?

Havkanten er lokalisert i det gamle fiskeværet fra 1892 på Husvær i Herøy kommune. Stedet har huset Helgelandsfiskerne gjennom årtier for vinterfiske før og etter Lofoten. Husvær ligger i ca. 16 nautiske mil fra Sandnessjøen og ca. 30 nautiske mil fra Brønnøysund.
Helgeland Opplevelser driver Havkanten, pakker opplevelsesturer og tilrettelegger for aktiviteter, gruppeturer, event, ekspedisjoner og drifter egne båter.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer