RIB-Safari til Skålvær

Bli med oss til Skålvær, Skålvær ligger lengst vest i Alstahaug kommune. Midt i leia mellom Herøy og Vega.

Varighet

2 timer

Alder

6+

Vanskelighetsgrad

Lett

Pris

1190,-

Om turen

Bli med oss til Skålvær, Skålvær ligger lengst vest i Alstahaug kommune. Midt i leia mellom Herøy og Vega. Ikke langt fra verdensarvområdet litt lenger mot sørvest. Skålvær har en lang historie som handelssted på Helgeland, men mistet etter hvert sin betydning på siste halvdel av 1900-tallet.

Øya ligger fortsatt midt i leia og innbyr alle og enhver til et besøk. Store deler av Skålvær er i dag statlig sikret friluftsområde. I tillegg finnes 15 private hus og hytter spredt omkring.

Det er ingen fastboende på Skålvær lengre, men stedet er langt fra forlatt. En relativt stor frivillig innsats gjør at Skålvær fortsatt blomstrer på sin egen måte.

RIB-kjøring er en fantastisk opplevelse i seg selv, men det er på Helgeland denne aktiviteten virkelig kommer til sin rett. Turen starter fra kaikanten på Havkanten, Husvær. Før turen virkelig starter drar vi en tur innom Herøy og Tennvalen for å plukke opp gjester som vil være med herfra.

Vi kjører opp gjennom Sandværleia og inn til Sandværet før vi legger oss noe mere ut i storhavet og bøyer inn igjen og ned til Skålvær.

Opplev Skålvær

Den første kremmeren/handelsmannen, Jon Jonsøn, kom til Skålvær i 1683. Da var det bare tillatt å bedrive handel i vår- og sommermånedene. Det var kun de som hadde tillatelse fra kongen som fikk drive handel. For å få et slikt privilegium måtte kremmeren avlegge troskapsed. Etter hvert ble handelsvirksomheten en helårlig foreteelse.

La oss reise ut og høre resten av historien..

Praktisk informasjon

I en åpen stor Rib som dette kommer du tett på elementene. Våre piloter har høyt fokus på sikkerhet og sørger for en behagelig tur. En tur med oss er derfor godt egnet for barnefamilier med barn over 8 år. I sin helhet tar turen 3 timer, og vi har daglige avganger nærmest hele året. Om sommeren har vi avganger flere ganger daglig.

Inkludert på turen er flytedresser, flytevest og briller med visir.

Bekledning

Kle deg i varme klær og flere lag med isolerende lag om vinteren.
Ta med egne votter, hansker, sko etter forholdene og buff/skjerf uansett vær da du skal ut i åpen båt. Vi anbefaler tette sko med tykke såler. Sko/støvler kan også leies for 120,-

Priser

Voksen: NOK 1.190,-

Barn (6-11 år): NOK 890,

Starttidspunkt:
17:00

Avgangstid:
Se bookingkalender

Avgang:

Havkanten-Husvær / Tennvalen-Herøy

Denne turen kan også bookes som privat tur:

  • Tilpasset avgangstid
  • Kombinert med stopp f.eks i Vega og verdensarvsentret
  • Skreddersy din egen tur

Kontakt oss

Kontaktskjema

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer