RIB-Safari til Omnøy

RIB-kjøring er en fantastisk opplevelse i seg selv, men det er på Helgeland denne aktiviteten virkelig kommer til sin rett.

Varighet

2 timer

Alder

6+

Vanskelighetsgrad

Lett

Pris

1190,-

Om turen

Bli med oss til Omnøy. I fogdens manntall av 1664-66 er fire personer oppført som beboere i Omnøy; tre bønder pluss en tjener. I 1907 var det registrert tre bruk på øya: Gården, Bakken og Nakken. Omnøy hørte inn under Tjøtta-gården frem til 1913.

RIB-kjøring er en fantastisk opplevelse i seg selv, men det er på Helgeland denne aktiviteten virkelig kommer til sin rett. Turen starter fra kaikanten på Havkanten, Husvær. Før turen virkelig starter drar vi en tur innom Herøy og Tennvalen for å plukke opp gjester som vil være med herfra.

Vi kjører opp gjennom Sandværleia og inn til Sandværet før vi legger oss noe mere ut i storhavet og bøyer inn igjen og ned til Omnøy.

Omnøy er den eneste øya i verdensarvområdet som fremdeles har bosetting. Navnet på øya stammer sannsynligvis fra mannsnavnet Amund. Amundøen ble øya kalt på 1600-tallet, senere ble det til Omnøy. Bosettingen stammer kanskje fra helt tilbake til 1300-tallet, og de første skriftlige opplysninger om bosetting er fra 1521.
https://www.verdensarvvega.no/no/omnoy

Vi går i land, Her besøker vi Jan Olav og Karina og får et godt innblikk i hvordan livet her ute var i storhetstiden.

På brygga får vi en liten forfriskning og noe gått å bite. En ½ time her på brygga gjør noe med de fleste.

Praktisk informasjon

I en åpen stor Rib som dette kommer du tett på elementene. Våre piloter har høyt fokus på sikkerhet og sørger for en behagelig tur. En tur med oss er derfor godt egnet for barnefamilier med barn over 8 år. I sin helhet tar turen 3 timer, og vi har daglige avganger nærmest hele året. Om sommeren har vi avganger flere ganger daglig.

Inkludert på turen er flytedresser, flytevest og briller med visir.

Bekledning

Kle deg i varme klær og flere lag med isolerende lag om vinteren.
Ta med egne votter, hansker, sko etter forholdene og buff/skjerf uansett vær da du skal ut i åpen båt. Vi anbefaler tette sko med tykke såler. Sko/støvler kan også leies for 120,-

Priser

Voksen: NOK 1.190,-
Barn (6-11 år): NOK 890,

Starttidspunkt:
15:00

Avgangstid:
Se bookingkalender

Avgang:
Havkanten-Husvær / Tennvalen-Herøy

Denne turen kan også bookes som privat tur:

  • Tilpasset avgangstid
  • Kombinert med stopp f.eks i Vega og verdensarvsentret
  • Skreddersy din egen tur

Kontakt oss

Kontaktskjema

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer