Snorkling / fridykking

Opplev livet under vann!

Rammene for pakketuren er Helgelands vakre natur. Det autentiske, Havkanten og deres Gjestehus er basecamp for oss disse dagene. Her bor vi bokstavelig på bryggekanten.

Helgeland vinter – vår – sommer – høst er blitt en pulserende turistmagnet som trekker stadig økende mengder turister fra alle verdenshjørner. 

Havkanten Gjestehus legger til rette for fridykking og fra Husvær/Herøy, med base på Havkanten Gjestehus, der livet under vannet og matopplevelser står på menyen.

Like sannsynlig som at du fanger fiskskjell og krabbe, er det at du får se havørna som hekker her ute. Selv ikke vi som bor midt i dette paradis blir noen gang lei av å betrakte disse fantastiske rovfuglene. Velkommen til gode dykkeropplevelser og andre naturopplevelser på Helgelandskysten.

For øvrig henvises det til Dag for dag program

Varighet

2 netter-3 dager

Alder

16

Vanskelighetsgrad

Middels

Pris

8490,-
Alt inkludert

Praktisk informasjon

Utstyr

Du bor du på Havkanten Gjestehus og her vil vi ha base under hele oppholdet, praktisk for turen, https://havkanten.no/utstyrsliste/

 

Reise til Startpunkt

På denne turen starter vi etter avtale.

Pick up service på flyplass, Sandnessjøen, Mosjøen, Mo I Rana og Brønnøysund eller Hurtigruten, Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund. Mat alle dager (frokost, lunsj og middag).

Transport til og fra aktiviteter. 

Ta kontakt med oss

 

Bagasje

Se vår utstyrsliste, benytt gjerne vanntett bag for reisen, denne er enklere å håndtere framfor trillekoffert.

 

Innkvartering

Du bor du på Havkanten Gjestehus og her vil vi ha base under hele oppholdet, praktisk informasjon, les mer på Overnatting

 

Ikke inkludert i prisen

 • Transport/reise tur/retur til/fra START punkt.

 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring.

 

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Forøvrig se våre std reisevilkår HER. Vær og andre forhold kan påvirke
turprogramme/

Om turen

Hva er inkludert

Høydepunkter

 • Herøy og Husvær 
 • Vega og Vegaøyan er hjem til en variert natur over
  6500 store og mindre øyer
 • Vektløsheten
 • Umami kunsten
 • Store, fjellrike øya Dønna og Dønnamannen
 • De Syv Søstre, med sine syv høye topper på rekke og
  raden. Helgelands mest kjente og populære
  naturattraksjoner.
 • Opplevelsen av egen fangst og mestring
 • Menneskene
 • Roen

Dag for dag

Ankomstdag. Ankomsttidspunkt kan avtales.

Ca 16:00 

Velkommen til Havkanten Gjestehus. Her tas du i mot at stedets vert. Innkvartering.

Ca 17:00 

Ute mitt på kaikanten har vi nå fyrt opp i bålpanna og gjort alle våre velværestamper tilgjengelig for alle. Hva er vel bedre en å legge seg ned i ramsalt husvær hav som holder 38 grader. Utsikten her skaper en fantastisk ramme for de kommende dager. 

Ca 19:00

Vi møtes i baren, inne eller ute. Stedets vert forteller om Havkanten, opprinnelse og historien om det gamle fiskevært i Husvær. Her ligger historien i veggene.

Ca 20:00 

Vi går til bordet og inntar en herlig velfortjent 3-retters middag.

 

09:00 – 10:00

Frokost. Etter en god natts søvn går du til dekket frokost buffet. 

Ca 11:00 

Tid for Snorkling / fridykking KURS.

Vi går om bord i vår store Rib som skal ta oss med på dykkerfeltet, spenningen er allerede til å ta og føle på. 

Ca 13:00 

Vi finner oss en holme, her serveres  lunch, forfriskninger og ferske fiskehistorier fra båtens skipper.

Vi beregner hele dykkeropplevelsen til ca 4 timer.

Ca 15:00 

Vi er tilbake på basecamp Havkanten, nå står  tilberedning for tur. Her lærer du om umami kunsten. Tilberedning av skjell, tang & tare og andre godbiter fra havet og andre små tips for en kulinarisk middag senere på kvelden, dette er hva vi kaller kortreist. 

17:00

Nå fortjener du litt pause, denne bestemmer du selv, ønsker du å bare slappe av, ta deg en dusj, krype ned i stampen eller bare rett og slett sitte rett ned og betrakte den stor slåtte naturen her, du bestemmer.

Ca 19:00

Vi møtes i baren, inne eller ute. 

Ca 20:00 

Nå er det duket for havets festbord. Her serveres egen fisket fisk, skalldyr og masse godt tilbehør som bare du fortjener. 

08:00 – 10:00

Frokost

Før dere reiser hjem, ønsker vi å vandre i lokale turstier.

Direkte fra Havkanten finnes det tursti til Husvær toppen, og på Brasøy finnes en kreativ sti som forbinder små øyer med hengebruer
 

Turstien er godt merket og tar ca. 1 time å gå. Du kan ta en avstikker på nordenden av øya, der er det satt opp bord og benk. Om du går direkte mot toppen, er det bord, benk, gapahuk og et bålfat. Fra gapahuken er det en fantastisk utsikt mot nord, sør, øst og vest. 360 graders utsikt får du altså med en relativ liten innsats! Soloppgang over de sju søstre eller solnedgang over storhavet bruker å være en klassiker.

På Brasøya er turstien verdt et besøk. Stien går over vakre små øyer, som er bundet sammen med hengebruer bygd av ildsjeler fra Brasøy. På toppen av åskammen finner du et unikt byggverk, en gapahuk som du kan rotere 360grader. Ønsker du å benytte kajakk på deler av samme turløype, er dette også mulig.

 
God tur!
 
 
 

På Havkanten bor du på bryggekanten med utsikt over de majestetiske fjellene Syv Søstre og Dønnamannen som stiger opp fra havet. Her våkner du til måker, havsus og ekte Nordnorsk bølgeskvulp.

Trafikken her er unik, fiskebåter på tur til levering av dagens fangst, måkeskrik og ørn som leker seg på himmelen. Du kjenner virkelig følelsen av å bo i et fiskevær. Alle rom har tilgang til felles stuer med TV.

Bare noen rom har mulighet for hund, mot tillegg.

Turens vert

Terje Røren Johansen

Terje vil være med dere under hele oppholdet, og kan besvare eventuelle spørsmål før eller etter oppholdet.

Telefon: 404 12 338

E-post: terje@havkanten.no

I samarbeid med Adventure Helgeland

leier vi inn erfarne kvalifiserte fridykker instruktører. På denne turen er det Rune Brødsgaars som er med, Rune har også alle kvalifikasjoner knyttet til Umami kunsten som på denne turen er sentral

Telefon: 988 48 395

E-post: rune@adventurehelgeland.no

Kontakt oss

Kontaktskjema

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer