Turen går fra
Sandnessjøen
Varighet
2 dager
Tigjengelig
juni - juli - aug
Oppmøte
Gjestebrygga
Språk
engelsk - norsk
Alder
+12
Vanskelig
lett
Priser
5.900,-
Torsdagskvelden avrundes på Havkanten Gjestehus med en herlig middag, avslappende badestamp og ekte bryggedans i lune omgivelser. Båtturen starter fra Sandnessjøen torsdager og avsluttes samme sted fredager. Turen kan enkelt kombineres med andre utflukter eller videre øyhopping fra Sandnessjøen, og er også velegnet for deg som kjører Kystriksveien og ønsker en uforglemmelig opplevelse underveis.
Cruise med én overnatting er fylt med opplevelser som kombinerer historie, kultur og natur. Turen starter og avsluttes i Sandnessjøen, og er fin å kombinere med andre utflukter eller ferieturen langs Kystriksveien.
Turkalender 2025
Avreise hver torsdag mellom 19. juni og 14. august 2025.
Inkludert
- Båttransporten begge dagene.
- Lunsj, omvisning og historiefortelling på Skogsholmen.
- Omvisning på oppdrettsanlegg.
- 2-retters middag etterfulgt av stamp og bryggedans på Havkanten Gjestehus.
- Overnatting i dobbeltrom ved Havkanten Gjestehus på Husøy/ Herøy. Rommene har ikke eget bad.
- Omvisning på Skålvær.
- Lunsj på Augustbryggo på Herøy
- Besøk på Etcetera botaniske utskeielser på Herøy.
Når og hvor
Torsdag til fredag gjennom sommeren.
- Avreise fra Sandnessjøen
- Skogsholmen
- Havkanten Gjestehus (Brasøy /Herøy)
- Skålvær
- Etcetera og Augustbryggo på Herøy
- Reisen avsluttes tilbake i Sandnessjøen
På kartet nedenfor ser du stedene vi skal innom i løpet av de to dagene.
Priser
Kr 5.900,- per person.
Vi selger i utgangspunktet bare dobbeltrom på disse turene. Hvis du reiser alene, vil du få rom sammen med en medreisende av samme kjønn.
Båten
Samarbeid med Lovund Skyss og vi benytter båten Råsa
Program
Dag 1 - Torsdag
Turen starter fra Sandnessjøen cirka klokka 10 på formiddagen. Herfra setter vi kursen mot Skogsholmen. Øya ligger i et av Norges vakreste skjærgårdsområder og er en del av øyriket som omfatter blant annet Vega, som er kjent som et UNESCO-verdensarvsted.
En smak av historien på Skogsholmen
Vi skal spise lunsj og få omvisning på Skogsholmen Gjestehus, et restaurert internat fylt med historie. Bygget, som daterer tilbake til 1940-tallet, var en gang skole og internat for barn fra de omkringliggende øyene.
På gjestehuset kan du vandre gjennom en fotoutstilling som tar deg tilbake til tiden da livet på øya blomstret. Rundt 1920 hadde Skogsholmen nærmere 100 fastboende, med dampskipskai, postkontor, bedehus og butikker som vitnet om øyas storhetstid. Men etter at skolen stengte i 1971, og butikkene forsvant, ble Skogsholmen gradvis fraflyttet. I dag bor bare én person fast på øya.
På omvisningen får du høre om livet her, da øya huset nesten 100 fastboende og internatskolen samlet elever fra hele øyriket.
Omvisning på oppdrettsanlegg
Oppdrettsnæringen på Helgeland er en av regionens viktigste næringer og en stor bidragsyter til lokal økonomi. Helgelands kystlinje med klare, kalde farvann og beskyttede fjorder gir optimale forhold for oppdrett av laks og ørret. Mange store oppdrettsselskaper, som Nova Sea og Lovundlaks, er basert her og eksporterer fisk til markeder verden over. På tur Skogsholmen til Brasøy, skal vi innom et oppdrettsanlegg. Etter besøket vil vi ha mer kunnskap om denne næringen.
Festkveld på Havkanten: Middag, dans og badestamp
Vi runder av dagen med 2-retters middag og bryggedans på Havkanten! Det er også mulig å benytte badestampen i løpet av kvelden. Alt ligger med andre ord til rette for en sosial og hyggelig avslutning på dagen!
Dag 2 - Fredag
Historiske Skålvær
Første stopp på dagens båttur er Skålvær, en øy midt i leia mellom Herøy og Vega. Skålvær har en rik historie som handelssted på Helgeland. Selv om øya mistet sin betydning som handelssted på 1900-tallet og ikke lenger har fastboende, holdes den levende gjennom stor frivillig innsats.
Vi skal få en guidet omvisning på øya, inkludert et besøk til den historiske kirken. Skålvær, som i dag er et statlig sikret friluftsområde med 15 private hus og hytter, byr på vakker natur og en spennende historie som gjør besøket til en minneverdig opplevelse.
Fiskesuppe og skjærgårdsidyll til lunsj
Vi reiser videre til Augustbryggo på Seløy, hvor vi får servert en smakfull fiskesuppe til lunsj. Restauranten holder til i en sjarmerende brygge fra 1954, som tidligere fungerte som fiskemottak. Bare et steinkast unna ligger det aktive fiskemottaket som sikrer tilgang på fersk fisk og førsteklasses råvarer. Med panoramautsikt til både Dønnamannen og De Syv Søstre, kan vi nyte lunsjen i unike omgivelser.
Botanisk utskeielse
Et besøk på Etcetera – Botaniske Utskeielser m.m. er et must når du er på Herøy! Dette spektakulære stedet, skapt av tidligere Norgesmester i blomsterdekorasjon Tommy Eide, byr på en opplevelse utenom det vanlige. Her venter en eksplosjon av inntrykk og inspirasjon som vil begeistre enhver.
Når vi er ferdige på Etcetera, setter vi kursen mot Sandnessjøen. Turen avsluttes her omtrent klokka 18.