RIB-Safari til Lånan

På denne turen kjører vi innom flere av Vegas øyer i verdensarvområdet før vi lander på Lånan.

Varighet

2 timer

Alder

6+

Vanskelighetsgrad

Lett

Pris

1190,-

Om turen

Bli med oss til Utværet Lånan i Vega og Verdensarvområdet. På denne turen kjører vi innom flere av Vegas øyer i verdensarvområdet før vi lander på Lånan.

RIB-kjøring er en fantastisk opplevelse i seg selv, men det er på Helgeland denne aktiviteten virkelig kommer til sin rett. Turen starter fra kaikanten på Havkanten, Husvær. Før turen virkelig starter drar vi en tur innom Herøy og Tennvalen for å plukke opp gjester som vil være med herfra.

Vi kjører opp gjennom Sandværleia og inn til Sandværet før vi legger oss noe mere ut i storhavet og bøyer inn igjen og ned til Skogsholmen, Kilværet og Nes.

Opplev Lånan

Ærfuglsafari i Juni

Gi deg selv en helt unik opplevelse, opplev Lånan mens ærfuglene ligger på reir.

https://lanan.no/besok-lanan/aerfuglsafari-i-juni/

Lånan i juli

Når du kommer til Lånan blir du tatt i mot av fuglevokterne, som tar deg med på en fantastisk vandring i ærfuglens rike. Du får bli med rundt på Lånan, og lære hvordan vi hvert eneste år tar vare på ærfuglene mens de ligger på reir. Om hvordan vi sanker inn ederdun og lager verdens beste ederdunsdyner. Du får også høre historier om hvordan det var å være barn «uti øyan», om livet på internatskolen på Skogsholmen og om hvordan Lånan ble rammet av 2. verdenskrig. Historiene er mange, og vi som er fuglevoktere gleder oss til å dele dem med dere. Turen avsluttes på Låven, hvor vi har en flott bildeutstilling relatert til de historiene som er blitt fortalt.

https://lanan.no/besok-lanan/besok-lanan-i-juli/

Praktisk informasjon

I en åpen stor Rib som dette kommer du tett på elementene. Våre piloter har høyt fokus på sikkerhet og sørger for en behagelig tur. En tur med oss er derfor godt egnet for barnefamilier med barn over 8 år. I sin helhet tar turen 3 timer, og vi har daglige avganger nærmest hele året. Om sommeren har vi avganger flere ganger daglig.

Inkludert på turen er flytedresser, flytevest og briller med visir.

Bekledning

Kle deg i varme klær og flere lag med isolerende lag om vinteren.
Ta med egne votter, hansker, sko etter forholdene og buff/skjerf uansett vær da du skal ut i åpen båt. Vi anbefaler tette sko med tykke såler. Sko/støvler kan også leies for 120,-

Priser

Voksen: NOK 1.190,- Fra skogsholmen 1090,-/790,-)

Barn (6-11 år): NOK 890,

Starttidspunkt:
15:00

Avgangstid:
Se bookingkalender

Avgang:

Havkanten-Husvær / Tennvalen-Herøy / Skogshomen

Denne turen kan også bookes som privat tur:

  • Tilpasset avgangstid
  • Kombinert med stopp f.eks i Vega og verdensarvsentret
  • Skreddersy din egen tur

Kontakt oss

Kontaktskjema

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer