Rune, vår havkajakk instruktør og guide

Rune lærer bort fra seg tekniske kunnskaper og guida gjestene våres

Endelig er jeg ankommet Helgelandskysten.

Adventure Helgelands nye padleinstruktør, Rune, lærer deg å padle trygt i hav kajakk i kajakkens rette element; sjøen og kysten. Med et introkurs er du sikret god kontroll på de basale ferdighetene i løpet av få timer og med et grunnkurs over to dager er du klar til å planlegge en flerdagers tur, fått trent mye teknikk og lært egne begrensninger og utviklingspotensialet. Rune følger NPF (Norges Padle Forbund) sine kursstiger, men viktigst av alt er for han å tilpasse undervisningen til deg, slik du får padlegleden inn under huden med lek og moro.

Rune er en eventyrlysten sjel med sans for mennesker og natur. Han er drevet av naturen sitt inntrykk på mennesket, som selv satte sitt spor i han som barn, når foreldrene dro han med i seilbåt, teltliv, skiturer, kanotur med fiskestang og vandre sko. Derfor utdannet han seg som Naturguide ved Høgskolen i Volda og aktivitetsleder havkajakk fra NPF. Utover hav kajakk er han glad i surfing, ski, klatring, fisking og ikke minst av alt; fridykking! Noe han synes er veldig kult å kombinere med kajakken. På vinteren jobber han som skiguide- og instruktør og er utdannet ved Norsk Fjellsportforum.

Friluftslivet fikk for alvor tak i han etter en tre måneders kajakkekspedisjon i Japan, der han bestemte seg får å gjøre livet ute til levebrødet sitt. Nå er han ankommet Adventure Helgeland, der alt fra kyst og skjærgård til villmark og alpine tinder er innenfor rekkevidde.

I rollen som instruktør og veileder er Rune pedagogisk anlagt og med 10 års erfaring i rollen han har lært seg å være oppmerksom og skape trygghet rundt deg, hva enn du er barn eller voksen. Kommer du til Helgelandskysten og vil ha turtips for padling, teknikk eller utstyr deler han gjerne sine erfaringer på brygga eller tar deg med til de beste plassene på safari tur, der du får stimulert sansene dine i godt selskap og husker på, hvorfor “ut på tur, aldri sur” stemmer så godt med virkeligheten! Selv har han overlevd på å bli lært opp av pasjonerte friluftsfolk i Japan og Norge. Denne gleden ved mestring og nysgjerrighet vil han videreformidle med smil og godt vertskap, våre gjester skal alltid reise hjem med følelsen av «mersmak» Velkommen på tur og kurs hos            Adventure Helgeland.

Kontakt oss

Kontaktskjema

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer