Havørnsafari til Skogsholmen

Opplev Havørna og Skogsholmen på vår natursafari med RIB

Varighet

3 timer

Alder

6+

Vanskelighetsgrad

Lett

Pris

1290,-

Om turen

Bli med oss på en trygg, moro og innholdsrik RIB-tur til magiske Skogsholmen hvor du får se havørna på nært hold. RIB-kjøring er en fantastisk opplevelse i seg selv, men det er på Helgeland denne aktiviteten virkelig kommer til sin rett. Turen starter fra kaikanten på Havkanten, Husvær. Før turen virkelig starter drar vi en tur innom Herøy og Tennvalen for å plukke opp gjester som vil være med herfra.

Vi kjører opp gjennom Sandværleia og inn til Sandværet før vi legger oss noe mere ut i storhavet før vi bøyer inn igjen og ned til Skogsholmen.

Sandværleia er en av regionens mest dramatiske lei, svært smalt og trangt og de fleste spør seg «Kan vi virkelig kjøre båt her» Hele Leiea har en stor bestand med havørn, og et høydepunkt på turen er når havørna kretser noen få meter over hodet ditt. Dette er verdens største ørn, med ett vingespenn på opptil 265 cm!

Skogsholmen. Rundt 1920 hadde Skogsholmen nesten 100 fastboende. I storhetstiden var det dampskipskai, postkontor, bedehus og to butikker på øya. I dag har Skogsholmen ingen gjenværende fastboende.
Her besøker vi Skogsholmen unike Gjestehus, som har historie tilbake til 1940 da bygget stod ferdig som skole og internat.

Her kan du slappe av og nyte det gode liv!
Vi returnerer fra Skogsholmen og tilbake til Havkanten ca 12:30

 

Praktisk informasjon

I en åpen stor Rib som dette kommer du tett på elementene. Våre piloter har høyt fokus på sikkerhet og sørger for en behagelig tur. En tur med oss er derfor godt egnet for barnefamilier med barn over 8 år. I sin helhet tar turen 3 timer, og vi har daglige avganger nærmest hele året. Om sommeren har vi avganger flere ganger daglig.

Inkludert på turen er flytedresser, flytevest og briller med visir.

Bekledning

Kle deg i varme klær og flere lag med isolerende lag om vinteren.
Ta med egne votter, hansker, sko etter forholdene og buff/skjerf uansett vær da du skal ut i åpen båt. Vi anbefaler tette sko med tykke såler. Sko/støvler kan også leies for 120,-

Priser

Voksen: NOK 1.290,- (Fra skogsholmen, 1090,-/790,-)
Barn (8-11 år): NOK 990,

 

Starttidspunkt:
10:00

Avgangstid:
Se bookingkalender

Avgang:
Havkanten-Husvær / Tennvalen-Herøy / Skogsholmen

Denne turen kan også bookes som privat tur:

  • Tilpasset avgangstid
  • Kombinert med stopp f.eks i Vega og verdensarvsentret
  • Skreddersy din egen tur

Kontakt oss

Kontaktskjema

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer